Gawing apa pereng ?

Suwe ra diupdate kiye blog jyan, nggo lumayanan pineling karo beabasne dhewek, nyong kemutan …lhah.. apa ya.. basa banyumase “kata”.. lhah keprimen kiye, arep nulis malah bingung dewek. Yakuwe lur kesuwen mranto nang Njakarta dadi enyong klalen karo basane dewek. Yawislah, nganggo aran “tembung” bae.

Dadi critane Nyong agi kemutan tembung “GAWING’ karo “PERENG”. (pengecapan “E” nang tembung pereng kaya ngomong kewan “bebek”. Gawing kuwe sengertiku lemah sing di papras dadi jejeg, maksude kaya tembok, umpamane nang sengkedan, penjelasane keprimen si kiye angel temen jarku seh. Yawis kurang lewihe kaya kuwelah.

Lha nek pereng kuwe lemah miring, kaya gunung. dadi lemah sing wis kang penjuron miring nang ndesaku jenenge “PERENG” kaya kuwe lur. gambare ngemben bae lah, rung duwe. itung itung tilik bloh sing ra ana dayoeh, dadi tiliki dewek bae, wis ya kesuwun… kelilan

Iklan

1 Komentar (+add yours?)

  1. Maskur
    Nov 04, 2012 @ 20:18:03

    iya mandan kelalen

    Balas

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout /  Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout /  Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout /  Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout /  Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: